WhatsApp

Hastalık

Hastalık

Eğer çocuğunuzun sınıf içerisinde ateşlenme, kusma, bulanma, ağrı, kızarıklık, yanma gibi herhangi bir hastalık belirtisi mevcutsa, okul yönetimi tarafından velilerimiz aranarak bilgilendirilir. Çocuğunuzu alacağınız saate kadar ise rahatlaması ve kendini daha iyi hissedebilmesi için sizin önereceğiniz gerekli ilkyardım müdahalelerinde bulunulur.

Eğitim sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi için, çocuklarımızın okula sağlıklı gelmesi ve hasta olduklarında evde kalmaları gerekmektedir.

Binbir Çiçek Montessori Anaokulu olarak, öncelikli amacımız çocuklarımızı ciddi hastalıklara ve diğer arkadaşlarına bulaşma riskine karşı korumaktır. Bu tür hastalık belirtilerinin varlığı diğer çocuklara bulaşma ve yayılma ihtimalini kaçınılmaz kılacağı gibi çocuğumuzun gün içindeki eğitim sürecine aktif katılımını da engelleyecektir.

Bu nedenle, lütfen aşağıdaki belirtilerin herhangi birisinin görüldüğü durumlarda çocuğunuzun evde kalmasını sağlayınız.

Kronik ve şiddetli burun akıntısı (burnu açık olsa bile)

Kronik ve şiddetli balgamlı öksürük

Kaşıntılı/kırmızı gözler

Ateş

Kusma

İshal

Letarji (aşırı yorgunluk)

Döküntülü rahatsızlıklar

Eğer çocuğumuz halen ilaç kullanıyorsa;

Özellikle ilaçlarının ilk üç dozunda çocuğumuzun kalmasını beklemekteyiz.

Millî Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre okulumuzda ilaç verme uygulaması yapmamaktayız. Sizden çocuğunuzun ilaç saatlerini okula gelmeden önce vermenizi ya da ilaç saatinde okula gelip vermenizi rica ediyoruz.

 

KAZALAR

Eğer çocuğumuz gün içinde ağlama, kanama, kesilme, morarma, şişme ile sonuçlanan bir kaza yaşayacak olursa öğretmeni tarafından velilerimizin bilgilendirilmesi sağlanır. Başka bir çocuğun yaralanmasına sebebiyet veren çocuktan farkındalık kazanması adına arkadaşına öğretmeniyle birlikte ilkyardımda bulunması istenir.

 

GÜVENLİK KURALLARIMIZ

Çocuklarımız velilerine teslim edildikten sonra bahçede ya da okul kapısına giden yolda mutlaka ebeveyn gözetiminde olmalıdır. Çocuklarımızın kendilerine ya da diğer arkadaşlarına zarar verecek ya da yaralanma ile sonuçlanabilecek herhangi bir oyun ya da davranış (vurma, tekmeleme, itme, halata dolanma, taş atma, sopa ile koşma v.b.) içinde bulunmamak üzere eğitilirler.